Anunțuri‎ > ‎

Sărbătorim împreună Săptămâna Siguranței pe Internet în perioada 10-14 februarie 2020?

postat 13 feb. 2020, 06:35 de Toma Mihaela

            La nivel internațional celebrăm Ziua siguranței pe Internet pe data de 11 februarie 2020 și este pentru prima dată după mulți ani când această zi nu pică în vacanța școlară.

Vă invităm să profităm de ocazie și să aducem mai multă conștientizare asupra potențialului de cyberbullying, o formă de agresiune în mediul online la care sunt expuși 1 din 2 copiii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, conform studiului realizat de Organizația Salvați Copiii.

Spre deosebire de situațiile clasice de bullying, în care comportamentul se oprește la un moment dat iar situația umilitoare sau agresivă se încheie, hărțuirea online are o amploare mai mare și pare să fie fără sfârșit. Acest fenomen poate cauza sentimente de însingurare, teamă, tristețe, uneori chiar disperare, având un impact emoțional, social și cognitiv important asupra tuturor copiilor implicați, fie ei victime, martori sau agresori.

Pentru a aborda această temă sensibilă și a combate efectele extrem de neplăcute ale hărțuirii online, am lansat campania „O lume fără frică”. Acestui demers i s-au alăturat Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric si Alex Daragiu aka Alpaca Legion. Fiecare dintre ei a ales să împărtășească propriile experiențe cu fenomenele de bullying sau cyberbullying și să încurajeze copiii să ceară ajutorul specialiștilor Ora de Net.


        Poveștile vedetelor, pe care le găsiți pe platforma 
www.farafrica.ro, pot să le servească drept inspirație pentru cum pot depăși situațiile neplăcute de bullying și cyberbullying și să le devină clar cât de important este să ceară ajutor adulților.

Obiectivul acestor sesiuni este acela ca elevii să afle de existența liniei de informare și consiliere ctrl_AJUTOR și să ne contacteze ori de câte ori au o întrebare sau curiozitate legată de activitatea lor online.
Comments