Școala Ambasador - Activități

Două eleve dintre Ambasadorii Juniori ai Parlamentului European din liceul nostru au susținut pe data de 19 februarie și respectiv 26 februarie 2021 o serie de informări despre Uniunea Europeană și Parlamentul European.

Astfel liceenii Ambasadori-Junior ai Parlamentului european au participat la concursul interactiv: ,,Care este relevanța U.E. în viața ta?" Au fost desemnate două câștigătoare: Gîrlea Alexia, clasa a 11-a B si Vîrtosu Bianca, clasa a 9-a G, care au primit felicitările Comisiei de evaluare și materiale despre UE.

 

 
 Seria lectiilor interactive a continuat pe data de 26 februarie 2021, când Ambasadorii Juniori ai Liceului Teoretic ,,Constantin Brâncoveanu" au participat la lecția online ,,Cum funcționeaza U.E.?" coordonată de prof. Ambasador Senior Iordache Ramona-Nicoleta. Elevii au raspuns la intrebari interactive si au demonstrat ca au cunoștințe destul de solide despre organizarea U.E., dar și că sunt dornici să afle mereu mai mult.


 
  PUNCT DE INFORMARE EPAS ÎN LTCB 

Made with Padlet

 

    Echipa Ambasadorilor Juniori și Seniori din Liceul Teoretic "Constantin Brăncoveanu" au creat un punct de informare EPAS fizic la intrarea în liceu, dar și un punct de informare EPAS online, ținând cont de nevoia de informare a elevilor și cadrelor didactice pe perioada cursurilor online realizate astfel pentru a respecta normele sanitare impuse de pandemia provocată de coronavirus.

 

 
 
 

 

 
 
 
 
  

Seria prezentărilor în Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu” a politicilor Uniunii Europene a continuat astăzi, 31 martie 2021 (tot în mediul online), cu activitatea Ambasadoarei Junior Vîrtosu Bianca de la clasa a IX-a G, care, luând ca exemplu activitatea ambasadorilor cu mai multă experiență, a propus o dezbatere pe tema Pactului Verde European. La această activitate s-au implicat elevi din clasele a IX-a B și G și a XI-a A pentru care protejarea mediului înconjurător devine o problemă de responsabilitate civică. Această a doua activitate a dat ocazia participanților să își prezinte opiniile cu privire la poluare, comportament responsabil, efecte ale degradării mediului și soluții sustenabile pentru ameliorarea condițiilor actuale în care se afla planeta noastră, având perspectiva unei societăți de consum moderat în viitor.

 
 
 

În cadrul proiectului “Școală Ambasador al Parlamentului European”, Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu” a desfășurat astăzi, 31 martie,  o serie de activități menite să promoveze politicile Uniunii Europene cu privire la drepturile copilului si reducerea poluării din mediul înconjurător.

Astfel, eleva Gîrlea Alexia, Ambasador Junior, a prezentat clasei a XI-a B și celor 2 Ambasadori Seniori prezenți la întâlnirea pe Google Meet (prof. Iordache Ramona și prof. Dîrman Mihaela ) concluziile Consiliului European cu privire la promovarea și protecția drepturilor copilului. Activitatea  aceasta a dat naștere la dezbateri interesante, inspirând Ambasadorii Juniori să-și prezinte cunoștințele și altor clase de elevi, fapt ce s-a întâmplat mai târziu în cadrul adunării Ambasadorilor Juniori ai liceului nostru.


 
 
 


Miercuri, 16 decembrie 2020, elevii ambasadori ai Liceului Teoretic "Constantin Brâncoveanu" au participat la o lecţie deschisā dedicatā sārbātorilor de iarnā. 
Lecţia s-a intitulat: "Europa: Tradiţii şi obiceiuri de iarnā mai puţin obişnuite". Elevii au lecturat materialul propus şi au asistat la prezentarea profesorului.
Apoi, pentru evaluarea inţelegerii textului au rāspuns la formularul dedicat doar elevilor liceului nostru şi au completat padlet-ul:

Made with Padlet
 
 
 
 


Comments